SSL/HTTPS på website

Hvis du vil sikre dig at dit website bliver vist som sikkert, dvs med hængelåsen, i siden af din webadresse, skal du sørge for at dit webhotel henviser til SSL.
Dette aktiverer du ved at følge denne guide.

Gå ind på din cPanel webadministration.

Den findes typisk på cpanel.ditdomæne.dk

Tryk på Filhåndtering/Filemanager
Nyt vindue åbner, dobbeltklik på public_html. nu kommer du ind til dine webfiler.
Oppe i højre hjørne af dette vindue, skal du trykke på indstillinger.
Derefter sætte flueben i "Vis skjulte filer(dotfiles)" / "Show hidden files(dotfiles)"

Trykke på Gem/Save
Nu skal du finde filen der hedder .htaccess, som vist på billedet.
Derefter trykke på rediger, som du kan se til højre på billedet.
Tryk på knappen, Edit.
Nu åbner din browser et vindue, som ligner et dokumentbehandlingsprogram.

Her skal du som vist på billedet sætte følgende ind:

RewriteCond %{HTTPS} !=on
RewriteRule .* https://%{SERVER_NAME}%{REQUEST_URI} [R,L]

Når dette er sat ind, vil du opleve at din hjemmeside vises med SSL.

Hvis du modtager fejl på din side, skal du sikre dig nogle ting.
  • alle fine links er enten med https, eller kun interne links. så som /billede_adresse/billedenavn.jpeg.
  • Der er udstedt et certifikat fra serveren. Hvis du er i tvivl om dette, så sender du blot en mail til support, så besvarer vi kort om det er OK.

Som udgangspunkt burde dit webhotel allerede have et SSL certifikat tildelt.

Hvis du benytter wordpress, findes der plugins som kan rette alle dine links, således at se vises som sikre.