Rette i hosts fil (Advancerede brugere)

Vi frasiger os ansvaret for de følger som denne guide måtte resultere i.
Det er ikke farligt, men du skal vide, hvad du foretager dig!

For at kunne tilgå et website benytter du en DNS til at sige hvilken server dette site ligger på.
Denne DNS kan vi omgå vha. hosts filen, det er den fil din computer kigger i før den kigger på internettet.
Derfor kan du vise din computer at www.ditdomæne.dk ligger på IP adressen 62.243.1.1, så vil den automatisk se den henvisning der ligger der, og
vise hjemmesiden fra den server som ip adressen tilhører.

Så for at få dette til at ske, vises i denne guide, hvordan du arbejder med hosts filen.
Bemærk, at vi fralægger os ansvaret for de følger dette kan medføre. Men hvis du følger guiden, så skulle alt være OK.

Mac

Den nemmeste metode er at hente applikationen der hedder Helm.
Kan hentes fra app store her: https://itunes.apple.com/dk/app/helm-hosts-file-manager/id1099472017?l=da&mt=12

Inde i denne applikation, skal du indtaste informationerne for den server, og det website som du arbejder med.

I billedet kan du se 2 "records", det skyldes at vi vil være sikre på at fange siden både med og uden www.

62.243.191.110 www.ditdomæne.dk
62.243.191.110 ditdomæne.dk

Det er IP adressen, og domænet, dvs. som du tilgår hjemmesiden med, efter at du har gemt.
Nu vil den vise hjemmesiden, som du henviser til, og
som ligger på den server, hvis IP adresse du har fået.

Indtast nu den IP adresse, og det domæne navn du vil arbejde på, og tryk på først den grønne knap
Derefter på fluebenet, og prøv at tilgå hjemmesiden.

Når du er færdig med hjemmesiden sletter du blot igen, og gemmer.
Hvis du vil kunne skifte imellem det nuværende, og det nye website, kan du lave en ny fil ved at trykke på +, og derved have en med det nye website, og en med det gamle, hvor den gamle blot er tom.

Der arbejdes med 3, clean, er standard filen, med nogle standard records.
Default er en benyttes til at teste op imod andre servere, og Web flytning er til samme scenarie, som du sidder i lige nu, nemlig flytning til en anden server.

Windows

Det nemmeste på windows er at hente og installere notepad++.
Dette program kan redigere i hosts filen som over-administrator, og derved er det utrolig nemt at redigere i.
Så installer programmet, og følg guiden nedenfor.
Hold Windows tasten nede, og tryk på R, derefter kommer Kør boksen op.
Deri skriver du notepad++.exe c:/windows/system32/drivers/etc/hosts og trykker på OK.
Nu starter programmet op, og du vil kunne tilføje dine records.
Har igen tilføjet 2, som beskrevet på beskrivelsen for Mac.
Tryk på Gem.
Nu får du en dialog boks op, om at du ikke kan rette fordi programmet ikke har rettigheder, og om du vil starte som administrator, til det trykker du på Ja.
Du kan risikere at programmet kommer op med en bekræftelse mere, denne accepterer du også.
Nu trykker du på Gem, og din hosts fil er nu rettet, og du vil kunne tilgå den nye server, på domæne adressen.
Bemærk dog, at i dette program kan du ikke lave et hurtigt skift, derfor skal du som vist, sætte # foran den record som du vil have deaktiveret, eller slette den linje, hvis du er færdig med den midlertidige løsning.

Vi fralægger os alt ansvar, som uretmessig brug at denne guide man medføre.