cPanel DNS administration

Kortfattet guide til brug af vores DNS værktøj.

Gå ind på dit cpanel administrations værktøj.
Du har fået en mail omkring login, og et link til administrationen. Denne kan enten hedde: servernavn.avalonia.net:2083
Eller cpanel.ditdomæne.dk
Her kan du lave "basal" opsætning som underdomæne, omdirigering,
Tilføjelses domæner og aliaser.

Det vi skal arbejde med nu er DNS i forhold til vores DNS administratione værktøj.

Tryk på Zone Editor.
Her får du en lige med dine domæner.
Der under kan du tilføje, A record, CNAME, MX.
Som er de mest "basale".
A record er en web adresse som peger på en IP adresse
CNAME er brugt til at vise hjemmesider vha en webadresse, frem for en IP adresse.

Det kan være dit website www.ditwebsite.org ligger på serveren
webhosting01.hosting.com, så vil man kunne skrive det, frem for at lave en a record.

Vi henviser dog til at benytte A records.
MX er din mail udveksler, hvis du har 4 mail servere, vil du lave 4 MX records, med højere og højere prirotet.
Hvis du trykker på administrer, når du står på domæne listen, får du den fulde oversigt over dine records, for et enkelt domæne.

Her kan du se hvilke der er sat, og ved oprettelse af din konto bliver disse sat som standard, og man kan derefter rette,
og tilføje i dem.
Hvis du vil redigere trykker du på rediger, og feltet ændrer udseende, og du er nu i stand til at ændre på de informationer som
står i felterne.
Der er mulighed for at tilføje flere, og disse benytter man ofte kun
vel og mærke man ved hvad man laver.

Eller ihvertfald er opmærksom på at det man gør er rigtigt.

Vi hjælper selvfølgelig gerne med opsætning.
Vi fralægger os alt ansvar for de ændringer/tilføjelser som du selv udfører.

Fejl i denne opsætning kan få fatale følger for funktionaliteten af både website, og din mail.