Guide til Elias mail server

Når du vil bruge Avalonia's webmail, skal du i en browser (Safari, Firefox, Explorer, Netscape, eller hvad du nu bruger) indtaste
følgende UDEN www foran: mail.ditdomænenavn.xx eller elias.avalonia.dk og herefter trykke “Enter”
I vinduet som vist nedenfor skal du som “Login Name” skrive din e-mail adresse eller bare det, som står foran “@” i din emailadresse og så indtaste dit password. Tryk herefter “Enter”.

Inbox

Nu kommer du ind i oversigtsvinduet, hvor du kan se din mail og hvis du ikke sletter de enkelte mails, kan du hente dem med dit email-program.
Ved at klikke på en mail kan du åbne den, læse den og svare på den.

Når du fra en email, skal tilbage til oversigtsvinduet, kan du trykke på “Inbox” i venstre side.

Over dato og tidspunkt for modtagelse kan du trykke på "Received" og derved ændre på rækkefølgen i oversigten i stigende eller faldende orden.

Sletning af mails sker ved at markere den lille boks ud for maillinien. Herefter skal du klikke på det midterste symbol med parirkurv og nu trykke på den venstre papirkurv ”Purge deleted".

Sende en mail

Skal du sende en mail, skal du trykke på "Skriv" eller “Compose” og til højre under den blå bjælke, kan du fra ikonet med clipsen udvælge de filer, som du evt. vil have vedhæftet.

Send videre

Ved at trykke på symbolet for oven med teksten "Regler" eller "Rules" får du bl.a. mulighed for at sende videre, beholde kopier, lave auto-meddelelser og regler. (se billedet nedenfor)

Feriemeddelelse

Avalonia's webmail er så avanceret, at den kan svare på japansk eller kinesisk og utallige andre sprog. Hvis du vil tvinge den til at skrive de danske specialtegn, æ,ø,å, kan du kopiere og indsætte følgende tekst incl. "de hårde klammer" øverst i vinduet “Vacation Message”:

[ISO-8859-1]

Der må ikke stå andet på øverste linie og der skal være en tom linie, inden du skriver din egen tekst. Det indsatte bliver ikke sendt med din besked. Det er udelukkende noget, som serveren styrer efter.

Inden du aktiverer "Vacation Message", bør du klikke på knappen "Clear Replied Adresses' List", hvilket betyder "Slet tidligere besvarede beskeder". Herved nulstilles de adresser, der tidligere har fået en feriemeddelelse.

HUSK: Når du laver ændringer, skal du trykke på “Update” som er "Fluebenet" under den blå bjælke.

Når du skal tilbage til oversigtsvinduet, kan du trykke på “Inbox” i venstre side.

Ændre password

Hvis du vil ændre dit password, skal du trykke på “Settings”, hvorefter et vindue med temaet "Generelt" er åbent. Klik nu på fanen "Password". Skriv det gamle password og dernæst det nye 2 gange. Hvis du vil have muligheden for at få dit password tilsendt, hvis du glemmer det, kan du i nederste vindue skrive en anden email-adresse end den du her er logget ind med og få sendt det hertil.

Tryk derefter på "Update".
HUSK: Hvis du ændrer dit password, skal du, hvis du bruger et email-program også ændre det heri.

Adressebog

I Avalonia's webmail har du mulighed for at bruge adressebog og det kan være meget praktisk, når du ikke er hjemme eller ikke sidder ved egen computer.

Logout

Når du forlader webmail, skal du trykke på “Log Out” og derefter kan andre ikke gå ind på din konto. Et kort øjeblik får du en tekst som nedenstående, hvorefter der skiftes kort til login-vinduet. (se nedenfor)

Opsætning på mobil og Mac

iOS
Gå ind i indstillinger - Adgangskoder & konti -  Tilføj konto - Tryk på Anden
Tryk på Tilføj e-mailkonto
Udfyld dine informationer.
E-mail og adgangskode.
Giv en beskrivelse, denne benyttes kun til identifikation af konti under oversigten.

Udfyld som vist, med dine informationer.
Værtsnavn er den mailserver som du ligger på, dette vil i de fleste tilfælde være elias.avalonia.dk
Både til ind/udgående post.
Vælg enten mail eller noter, eller begge hvis du benytter noter.
og tryk på arkiver, nu skulle dine mails gerne dukke op på telefonen.

Android

På din Android telefon, skal du ind i indstillinger, for at påbegynde opsætningen af din IMAP konto.
Denne konto kan være på alle servere ved hosthouse og Avalonia, i denne eksempel har vi benyttet serveren  elias.avalonia.dk.
Kan kan lige så godt være hvilken som helst anden.

Android telefonen der er brugt er en Huawei, så det kan godt se anderledes ud hvis du benytter en samsung eller helt tredje.

Find og gå ind i Konti
Tryk på Tilføj Konto
Tryk på E-mail
Udfyld med din mail, og adgangskoden til denne.
Tryk på LOG IND

Vælge IMAP!

IKKE POP3

Udfyld med din servers informationer, i dette eksempel benytter jeg serveren elias.
Dertil er informationerne som vist på billedet:

Din email
Din adgangskode
Server: elias.avalonia.dk
Port: 993
Sikkerhedstype: SSL/TLS

Disse informationer vil ikke være de samme hvis du er på en anden server, og du skal derfor først finde disse frem, udfylde de rigtige og trykke på NÆSTE

Hvis du er på elias udfylder du som der står på billedet.

Server: elias.avalonia.dk
port: 465
Sikkerhedstype: SSL/TLS

Vælg "KRÆV INDLOGNING"
Tryk på NÆSTE

Her sætter du hvor ofte din telefon skal hente mails fra serveren, f.eks. 15 minutter.
Så vil telefonen hvert 15 minut søge efter nye mails på serveren, jo oftere jo mere strøm benytter mail programmet.

de 4 valgmuligheder er valgfri at ændre, og får betydning for når du sender mail, modtager mail, synkroniserer data, og download af vedhæftninger.

Tryk på næste, og din mail vil nu være sat op på din Android telefon.

Mac OS

Åben mac's mail

Skærmbillederne er på engelsk, men felter mv. vi ligge samme sted.

hvis du i forvejen har, og vil tilføje endnu en.
Tryk da på mail til højre for Æble ikonet, på indstillinger, efterfulgt at konti, og tryk på + i bunden af det nye vindue.

Hvis du ikke har nogle konti i forvejen vil du blive mødt med opsætnings vejledning.

her skal du vælge Anden mail konto, og trykke på Fortsæt

Udfyld med et navn til kontoen, f.eks. Avalonia
Udfyld din email, og din kode, tryk på Log på.

Næste skærmbillede skal du udfylde mere detaljeret.
Email og brugernavn er det samme, dvs. email@domæne.dk
Din adgangskode.

Vælg konto type: IMAP
Indgående mail server: elias.avalonia.dk
Udgående mail server: elias.avalonia.dk

Tryk på Log på.

Her efter vil den spørge hvad den skal synkronisere, og det kan være både noter og email, eller kun email, eller kun noter, alt efter hvad du ønsker, som udgangspunkt skal du blot trykke færdig.

Specifikationer

Brug altid som kontotype: "IMAP"
Email-aderesse og brugernavn er det samme.
Password: dit password
Server til ind- og udgående post er:   elias.avalonia.dk
Brug "SSL"
Port til indgående mail er 993
Port til udgående mail er 465